Huawei Watch Buds Kullanım Deneyimi

Bu akıllı saat, yüzeyinde normal bir akıllı saat gibi görünüyor, ancak saat yüzü tıklanarak açıldığında içinden kablosuz kulaklıklar çıkıyor. Bu kulaklıklar aktif gürültü önleme (ANC) özelliği ile birlikte geliyor ve birkaç sürpriz de sunuyorlar.


Huawei Watch Buds
Huawei Watch Buds


Huawei Watch Buds kesinlikle benzersiz bir ürün, ancak bu hibrit giyilebilir cihaz gerçekten işe yarıyor mu? Ve daha da önemlisi, özellikleri fiyatına değer mi? Ben Huawei Watch Buds'u kullanarak, bu alanında ilk akıllı saatin günlük kullanımdaki performansını test ettim ve birçok düşüncem var.

 

Eğer siz de James Bond tarzı teknolojilere sahip olma hayali kuran bir teknoloji meraklısıysanız, Huawei Watch Buds tam size göre olabilir.


Huawei Watch Buds, ekranı açtığımda altında saklanan sürprizle beni ve arkadaşlarımı her zaman meraklandıran gerçek bir mühendislik harikası.


Huawei Watch Buds
Huawei Watch Buds


 

Saat yüzü kadranın altındaki bir düğme aracılığıyla açılır ve 10 ile 75 derece arasında herhangi bir yere yerleştirilebilir. Saati birçok kez kullandım ve bu süre boyunca kaba veya kırılgan hissettirmedi.

 

Kulaklıklar üst yüzeydeki mıknatıslar sayesinde yerinde kalıyor - saati baş aşağı bile tutsanız kaymıyor. Bunun altında dahili bir şarj kutusu var, bu nedenle saati kapattığınızda kulaklıklar şarj olmaya başlıyor. Saat, kutunun açık olduğunu her zaman size bildiriyor.

 

Bu ürüne ihtiyacım olacağından pek emin değildim, ancak birkaç gün kullandıktan sonra yanıldığımı anladım. İşe giderken çantamda kulaklıklarımı aramak zorunda kalmamak gerçekten çok kullanışlıydı. Kulaklıklarım her zaman hazır ve kolayca erişilebilir durumdaydı - Huawei kesinlikle kullanım kolaylığı konusunda başarılı olmuş.


Huawei Watch Buds
Huawei Watch Buds



AMOLED ekran 1.43 inç boyutunda ve 466 x 466 çözünürlüğe sahip. Parlak ve net bir görüntü ve leke veya parmak izi gibi izler kalmıyor ekranda. Dokunmatik ekran aracılığıyla veya cihazı açmak için kullanılan sağ taraftaki düğmeyle gezinebilirsiniz menüde.

 

Kulaklıklar, parlak siyah bir bitişle, gümüş ayrıntılarla ve sekizgen bir tasarımla geliyor. Her bir kulaklık sadece 4 gram ağırlığında, 21,8 x 10,3 x 10,3 mm boyutlarında ve üç farklı silikon kulak ucu ile birlikte geliyor. Uzun süreli kullanımlar için bile son derece rahat.

 

Sap vs gibi uzantılar olmadığı için, kulaklıkların stabilitesi konusunda endişeliydim. Ancak, kulaklıkların düşmesiyle ilgili hiçbir sorun yaşamadım - hatta minimal hareketle bir koşu sırasında bile dayanıklılıklarını korumayı başardılar.


Huawei Watch Buds
Huawei Watch Buds



Huawei, Watch Buds kulaklıkları "Geniş Alanlı Kulak Dokunuş Kontrolleri" olarak adlandırdığı özellikle birlikte geliyor. Bu, dokunmatik kontrollerin sadece kulaklıkların dış kenarında değil, aynı zamanda kulaklarınızın dış ve iç kenarlarında da çalışmasını sağlıyor. Şaşırtıcı bir şekilde, kulaklarımda dokunmatik kontrollerin kulaklıklara göre daha tutarlı ve rahat olduğunu buldum.


Huawei Watch Buds, HarmonyOS 2 işletim sistemi ile çalışıyor ve Google ve Apple akıllı saat kullanıcılarının alışık olacağı birçok benzer özelliğe sahip. Uygulamaların tümünü bir kare formatında (Apple Watch'daki düzene benzer) veya Amazfit giyilebilir cihazlarda bulacağınız şekilde bir liste olarak görüntüleyebilirsiniz. Ben ikincisini tercih ettim.

 

Huawei, hava durumu, müzik (Huawei Health uygulaması aracılığıyla şarkıları yükleyebilirsiniz), alarm ve daha birçok uygulama gibi bir dizi uygulama sunuyor. Akıllı telefon uygulaması ayrıca Huawei'nin kendi AppGallery'sini içeriyor ve saate indirebileceğiniz ekstra uygulamalar sunuyor. Bunlar arasında Petal Maps, Spotify için bir saat kontrol özelliği yer alıyor.


Huawei Watch Buds
Huawei Watch Buds



Huawei Watch Buds, akıllı telefonunuzdan bildirim alabilir ve bazılarıyla etkileşime geçebilir. Örneğin, WhatsApp üzerinden otomatik yanıtlar ve emoji'ler gönderebilirsiniz.

 

Watch Buds üzerinden telefon görüşmesi yapabilirsiniz, ancak bunu yapmak için kulaklıkları takmanız gerekiyor çünkü saatin kendisinde hoparlör veya mikrofon bulunmuyor. Ayrıca müzik yüklenebilir ve telefon kullanmadan da dinleyebiliyorsunuz.

 

Uygulamanın telefon rehberinize erişim izni olup olmadığından emin olun, aksi takdirde isimler saatin ekranında 'bilinmeyen arayan' olarak görüntüleniyor.


Huawei Watch Buds, kalp atışı takibi, uyku takibi ve stres izleme gibi bir dizi sağlık izleme özelliklerine sahip. Kalp atışı monitörü sürekli olarak çalışıyor ve kalp atış hızınız belirli bir BPM'nin üzerine çıktığında sizi uyarıyor.

 

Uyku takibi doğru sonuçlar veriyor ve veriler Huawei Health uygulamasında açık bir şekilde sunuluyor. Saat ayrıca gün boyunca stres seviyenizi takip ediyor ve özellikle stresli olduğunuzda nefes egzersizleri öneriyor.


Huawei Watch Buds
Huawei Watch Buds


Watch Buds'la kalp atış hızınızı, SpO2 seviyelerinizi (kan oksijen seviyesi) ve stresinizi takip etmek için kullanabilirsiniz. Diğer akıllı saatlerden aldığım sonuçlarla uyumlu olan verileri elde ettim. Ayrıca, son yedi gün boyunca ortalama kalp atış hızınızı da gösteriyor, bu da güzel bir özellik.


Huawei Watch Buds, ayrıca uyku takibi için de kullanılabilir. Uygulama derin uyku, hafif uyku ve REM aşamalarını ayrıntılı bir şekilde raporlar ve gece boyunca uyandığınızda sizi uyarıyor. Yattığınız saatlere göre uyku analizleri de sunuyor.

 

Uyku takip sonuçları oldukça doğru ve uygulamada sunulan bilgiler tıbbi kuruluş kaynaklarıyla destekleniyor. Herhangi bir gece uykunuzu bozan faktörleri tespit eden Huawei Watch Buds, uyku kalitenizi arttırmak için size önerilerde de bulunabiliyor.


Huawei Watch Buds'un kulaklıkları etkileyici bir Full-Range Planar Diaphragm Unit ile donatılmış, aynı teknoloji Huawei FreeBuds Pro 2'de görülen teknolojiyle birleştirilmiş. Bu, düz bir ses bobini ve dört manyetik yapı ile geliyor. Huawei'ye göre, tüm bu teknoloji "saydamlık, yumuşaklık, zengin detaylar ve derin ses" ile sonuçlanmakta.

 

Frekans aralığı 20Hz-20kHz'dir, bu da çoğu diğer kulaklıklarla uyumlu ve teorik insan işitme aralığıyla eşleşiyor. Ayrıca, ses düzeyi olarak 104dB ses üretiyormuş. İzleme Dinamik EQ moduna sahipsiniz, bu sesli sesleri, tizleri ve basları rahatça duymayı sağlıyor..

 

Gerçekte, kulaklıklar günlük dinlemede bir zevk, özellikle dinlediğiniz şeye uygun ayarları ayarladığınızda. Elektronik şarkılar gibi Blue Monday'in Sebastian Bohm remiksine bas güzel bir şekilde yansıyor - özellikle de artırıldığında. Diğer enstrümanlar, özellikle teller ve synth'ler de güzel bir şekilde iyi bir performans ortaya koyuyor.


Huawei Watch Buds
Huawei Watch Buds



Huawei Watch Buds ile ilgili belki de en benzersiz özellik, kulaklıkların Uyarlama Tanıma Teknolojisi'ne sahip olması. Doğru şekilde senkronize edildikleri sürece, ses kanalları otomatik olarak düzeltiliyor ve yer değiştirdiklerinde otomatik olarak değiştirilebiliyor. Yani sol kulaklığı çıkarıp sağ kulağınızda kullanabilirsiniz.

 

Bunu hareketleri algılayarak yapıyorlar. Yani, sağ kulaklığı alıp sol kulağınıza koyarsanız, Huawei kullanıcılarına başınızı hafifçe sallamanızı veya kafanızı sallamanızı istiyor. Kulaklıklar otomatik olarak senkronize ediliyor ve bu işlem benim için beş ile on beş saniye arasında sürüyor (ancak Huawei, 30 saniyeye kadar beklemenizi istiyor).


Huawei Watch Buds
Huawei Watch Buds


 

Kulaklıklar aktif gürültü engelleme (ANC) ve ortam modlarına sahip.


Huawei Watch Buds için ortalama üç günlük kullanım süresi iddia ediyor ve ben bu rakamın büyük ölçüde doğru olduğunu buldum. Kulaklıklar, ANC devre dışı bırakıldığında yaklaşık dört saat, bu özellik açıkken ise yaklaşık üç saat dinleme süresi sunuyorlar..


Ürünü Huawei online mağazadan satın aldım. Yanında extra garanti hediyesi ve özel indirimle piyasadaki fiyatından daha uyguna geldi.


Bakmak isterseniz link.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Huawei Watch Ultimate: Apple Watch Ultra'ya Meydan Okuyan Premium Saat

Tansiyon Ölçen Akıllı Saat: Huawei Watch D